Exact Online (Handel) integratie

Om de (Handel) integratie met Exact globe op te zetten zijn er een paar stappen die doorlopen moeten worden, deze lees je hieronder.

Om de koppeling tussen Exact Online Handel // Optiply op te zetten, moeten de volgende stappen doorlopen worden. Je hebt van ons een redirect URL ontvangen. Deze heb je nodig in stap 4 nodig.

Stap 1

Ga naar het Exact Online App Centre. (hierbij kan om de inloggegevens gevraagd worden)

Stap 2

Ga naar Manage my apps

Stap 3

Maak een nieuwe app aan

Stap 4

Maak een App name aan en vul de Redirect URL in.

Gebruik in de Redirect URL die je van ons hebt ontvangen. De App name mag je zelf kiezen, maar we raden je aan hier "Optiply" in te vullen, zodat de app later herkenbaar is.

Geef het Client ID en het Client secret aan ons door.
Je krijgt van ons bevestiging wanneer de app helemaal is geïnstalleerd.

Stap 6. Magazijnnummer

Laat ons weten welk magazijnnummer je gebruikt in Exact Online. Standaard synchroniseren wij met magazijn 1. Gebruik je een ander magazijn, geef het door. Het magazijnnummer vind je in Exact Online bij Stamgegevens Artikelen > Magazijnen

Stap 7. Division ID

Laat ons weten wat het Division ID uit Exact Online is.

• Klik op het administratie-menu links bovenin.
  • Ga naar Recent gebruikte administraties > alle opties
  • selecteer de juiste administratie

Het Division ID staat nu in de url :

https://start.exactonline.nl/docs/MenuPortal.aspx?_Division_=<id>.

Geef ons het division id aan ons door.

Stap 8. Verkooporders

Exact kent meerdere manieren om verkooporders te administreren. Optiply kan gebruik maken van Verkooporders (Sales Orders) of verkoopfacturen (Sales Invoices). Standaard importeren wij de verkooporders. Wil je gebruik maken van verkoopfacturen, geef dit dan aan ons door.

Stap 9. Samengestelde producten

Maak je in Exact gebruik van Samengestelde producten, geef dit dan aan ons door.

Starten met Optiply

De integratie is nu opgezet. Lees hier hoe je een vliegende start maakt met Optiply.  ontvangt van ons je inloggegevens voor het Optiply dashboard. Lees hier hoe je van start gaat met het gebruik van Optiply. Log in bij Optiply en vul de leveranciersgegevens in. Deze hebben wij nodig om de eerste berekening te kunnen starten.

Lees verder: